הבית הוא מרכז חייו של האדם.
בביתו הוא ישן, אוכל, מבלה עם משפחתו וחבריו, ויוצר את הזיכרונות הנעימים והמתוקים ביותר.
התמונה העולה לנגד עיניו של הישראלי הממוצע כשאומרים לו את המילה "בית" היא של משפחה המסבה מסביב לשולחן, ונהנית ממטעמים וריחות משכרים של בישול ביתי, חם ומנחם.
על כן, החלל המרכזי, והחשוב ביותר בבית הוא המטבח, שהוא הלב של הבית.
הישראלים נסחפים בטרנד הבישול והקולינריה, והעיסוק באוכל הולך וגובר.
ההתעסקות הגוברת בקולינריה ובישול גבוה, ורצון האדם הממוצע לספק למשפחתו ואורחיו מנות יפות, מורכבות וטעימות מצריך התאמה ופיתוח של החלל הפיזי במטבח הישראלי המסורתי. למעשה, הפיתוח של הקולינריה הישראלית מחייבת את התאמתו של המטבח הישראלי.